16 Ocak 2014 Perşembe

Oto Koltuğu Seçimi



Efe 6. Ay itibariyle yavaş yavaş maxicosi anakucağına sığmamaya başladı. Çok uzun süredir gayet memnuniyetle kullandığım bu ürünle ayrılma vaktimizin geldiğini anladım. Pusetimizin 6. Ay itibariyle kullanılabilecek koltuk kısmı depoda bekliyordu bu anlamda bir sorunumuz yoktu; ancak kendimizi bir anda oto koltuksuz bir halde bulduk. Oto koltuğu bizim için çok önemli bir olay çünkü Efe doğduğundan beri arabadan nefret eden bir bebek (bu konuda da kısıtlı yüzdenin içine girmeyi başardık) ve şans bu ya kreş sebebiyle her gün en az 2 defa da arabaya binmesi gerekiyor. Dolayısıyla hayatı sadece onun için değil kendimiz için de kolaylaştırmaya çalışıyoruz.
Oto koltuğunu seçerken farklı kilo aralıkları olduğunu gördüm ve başta bu konuyu araştırmaya başladım. Kilo aralığı olarak daha uzun süreli kullanılabilecek gibi görünen 9-36 kilo arası bebek/çocuklar için olan oto koltukları başta mantıklı gibi görünse de şekil itibariyle tercihim olmadı.  Efe büyük bir bebek olmasına rağmen bu kilo aralığı için olan koltuklar Efe’ye oldukça büyük geldi. Özellikle arabada uyuduğu zamanlarda problem olabileceğini düşündüm.
Aramalarımıza gidip bizzat bakarak, hatta deneyerek devam etme kararı alıp Ebebek’in yolunu tuttuk. E bebekte aldığımız bilgiler ve denemelerimiz sonucu tercihimiz konusunda emindik: Römer King Plus aradığımız oto koltuğuydu.

Neden Römer King Plus?
-          İki araba kullandığımız için isofix olmayan kemerle bağlanan bir koltuk istiyorduk. Römer’in kemerle bağlanması çok pratik 10 saniyede sabitleniyor.
-          Kemerde başına ve omzuna giden yükü azaltan omuz yastığı var. Özellikle Efe gibi darlanan bebekler kıpır kıpır olduğu için canının yanmasını engelliyor. Allah korusun diyelim bir kaza anında da ekstra koruyucu etkisi var.
-          Oto koltuğunun büyüklüğü ne bebeği içinde oradan oraya savuracak nitelikte ne de çok sıkı şekilde kavrayan bir darlıkta.
-          Terlemeyi azaltan bir koltuk yapısına sahip ki yazın bu bizim için çok önemli olacak.
-          Yatma pozisyonuna da geçiş yapabiliyor.





Efe hala araba koltuğu konusunda beni çok zorluyor. Sanırım derdi o koca montlarla birlikte bir yere sabit şekilde oturmaya zorlanmış olmak... Bunun için türlü çözümler deniyorum. Bu çözümlerimi de çok yakında başka bir yazımda okuyabilirsiniz.

İyi yolculuklar J

4 yorum:

  1. Kesinlikle aynı sebeple bizde ayni modeli kullaniyoruz. Cokta memnunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazın daha da rahat edeceğimizi umuyorum :)

      Sil
  2. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3.TEK ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil