30 Ekim 2013 Çarşamba

Şu Hamileleri Bi Rahat Bırakın!


Hamileliğimin özellikle son dönemlerine doğru kendime bir söz verdim : doğumdan sonra asla bu dönemleri unutmayacağım diye. Özellikle anne kimliğini aldıktan sonra çevremdeki hamilelere ‘’ah bu dönemlerinin kıymetini biiiillll bak neler bekliyor seni’’ demeyeceğim konusunda yeminler ettim. Sözümün arkasında da duruyorum çevremdeki hamilelere çenemi açmıyorum. Peki çenemi açmıyorum da hamileliğin annelikten daha zor olduğunu mu düşünüyorum? Tabiki hayır! Aslında hömkür hömkür ‘’Offff daha sizi neler bekliyor bir bilsenizzzz’’ diye bağırasım var J Ama söz verdim dedim ya yapmam, yapamam...
Hamilelik dönemi benim için çooook eski bir dost gibi şu anda. Hem de öyle bir dost ki hani böyle çok inanmışım güvenmişim de bana çok büyük bir kazık atmış ondan dolaylı görüşmez olmuşuz bu dostla. Yine de eski günlerin hatrına üzerime düşen vazifeyi yapmak ve hamilelerin hepsinin adına söz almak isterim.
Bir hamileye asla ve asla aşağıdakileri söylemeyin ve yapmayın!
-          Bir hamilenin yaşadığı sağlık sorunlarını asla hafife almayın. Kusan bir hamileye ‘’ya seninki de bişey mi????....’’ diye başlayan anlamsız cümleler kurmayın
-          Hamileyi kendi hamilelik hikayelerinizle darlamayın.
-          ‘’Sen de şımardın’’ tarzı cümleler kurmayın, bunu ima etmeyin.
-          ‘’Sen yine de yediklerine dikkat et bak aşırı kilo alırsın’’ demeyin! Karşısınızdaki hamile olabilir ama salak değil. Yerse başına neler geleceğini biliyor; ancak bunu sizin söylemeniz yeme isteğini azaltmıyor.
-          Sezeryanla doğuracak bir hamileye ‘’ya neden normal doğum tercih etmiyorsunnn??? Öyle yapsana!!!’’ gibi bi akıl vermenizin anlamı yok. Doğuracak kişi zaten seçeneklerini biliyor bunları konuşmuş ve karar vermiş. Siz dediniz diye bir anda normal doğum yapayım ben demeyecek değil mi?
-          ‘’Kilosu biraz az mı gidiyor? Doktoruna sordun mu?’’gibi endişelendirici cümleler kurmayın. Doktor kontrolünde bir problem görülse doktoru zaten söyleyecektir. Doktorculuk oynamanızın bir anlamı yok.
-          Sizin veya çevrenizden birinin başına gelen ürkütücü doğum hikayelerini anlatmayın.
-          Şapur şupur öpmeyin. Kendisi size söylemek istemeyebilir; ancak o da grip vb durumlardan öpüşüp koklaşmak istemeyecektir. Kaldı ki koku duyusunun bu kadar hassas olduğu bir dönemde dibine girmenizin bir anlamı yok.
-          Cinsel hayatını sormayın ve cinsel hayatıyla ilgili gereksiz/hadsiz şakalar yapmayın. Hamile olunca mahremiyetin son bulduğu gibi bir yanılgıdaysanız bir silkelenin.
-          Karnının büyüklüğünü başka bir hamileyle kıyaslamayın. Hamileler karınlarının büyük olmasını severler yani siz ona iltifat etmeye çalışırken aslında farkında olmadan ‘’bebeğin küçük’’ mesajı veriyor olabilirsiniz.
-          Hamile kişiye darılmayın, kırılmayın, trip atmayın! Zaten vücudunda olan milyon değişiklikle uğraşan bir insandan bahsediyoruz, bir de sizi kafasına takmasına izin vermeyin. Biraz alttan alırsanız ölmezsiniz.
Tüm hamilelere çevrelerindeki insanlara gıcık olmadan geçirecekleri bir hamilelik dilemek isterdim ama malesef pek bir imkansız bu.
Hepinize kolay gelsin!


6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Evetttt beni rahat biraksinlarrrr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bırakmayacaklar şimdiden söyleyeyim.. son aylarda müdahaleler git gide artıyor. ah bu arada yeni anneleri rahat bırakın diye bir yazı daha yazmak şart :)

      Sil
  3. Napsam doktorumu ve kocami alıp kaçsammi bu diyarlardan:) kesinlikle yazmalisiniz basima gelecekleride merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Istanbuldan bayanlar hamile kalmak icin arayin 0539 700 17 81

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3.TEK ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil