11 Mart 2015 Çarşamba

Masallar Diyarından Gelen Uçan At: Bardabas!


Çocuğunuz büyüdükçe onunla hangi aktiviteleri yapabileceğiniz, yapacağınız aktivitelerle ilgili hangi ürünleri nereden temin edebileceğiniz sizler için de aynı bende olduğu gibi bir soru işaretiyse eğer sizinle güzel bir şeyler paylaşmak üzereyim.

İki hafta önce güzel bir mesaj geldi bana. Şu ana kadar duymadığım bir marka (yalan yok) Efe’ye bir hediye yollamak istiyor. Beni tanıyanlar çok iyi bilir. Hediyeler konusunda iki aşamada çok seçiciyim.

1-Yollanan hediye Efe’yle veya anne olarak benimle ilgili değilse bunu kabul etmiyorum. Blogumla, ig hesabımla bir bağlantısı olmazsa bu işin ticarete döndüğünü hissediyor ve rahatsız oluyorum. Bu sebeple özür dileyerek çevirdiğim çok kişi vardır.

2-Hediyeyi yollayan markaya, sorumlu kişiye kabul etmeden mutlaka şunu söylüyorum ‘’Ürününüzü tecrübe ederim. Ettikten sonra memnun olduğum takdirde yazı yazarım, paylaşırım. Aksi durumda kesinlikle bir şey yazamam, beğenmediğim bir şeyi başka annelere öneremem’’

Barbadas’tan benimle iletişime geçen tatlı insana da aynen ikinci maddeyi söyledim.

‘’Bizim amacımız da tam da bu!’’ dediler. ‘’Kaliteli ürün ve bunu kullanacak bilinçli anneler, aileler.’’

Bu cevap üzerine büyük bir hevesle Bardabas markasından gelecek hediyemizi beklemeye başladık Efe’yle.

Tecrübemizi paylaşmadan önce ben size biraz Bardabas’ı anlatayım.

Bardabas markasının anlamı çok güzel. Masallar diyarından gelen uçan atın ismi. Fikir annesi Saba Karabey Bener. Bu fikri yaratmasında ona yardımcı olan aslında günümüz dünyasında biz aileler öğrenip geliştikçe bizlerle birlikte gelişen ‘’yavaş oyuncak’’ kavramı, akımı.

Peki nedir bu yavaş oyuncak akımı?

‘’Yavaş oyuncaklar çocuklarımızın yaratıcıklarını arttıran ve aslında yaşama daha derinden bağlayan bir felsefenin ürünü’’ diyor Saba Hanım. ‘’Pille çalışmayan, kendisinden hareketli ya da ışıklı olmayan, çocukların kendinden bir şeyler katacağı aktiviteler bu akımın parçası..’’

Bardabas kutuları kaç yaş çocuklar hedefleniyor?

Her ay farklı başlıklar altında hazırlanan Barbadas Çocuk Aktivite Kutuları 2-10 yaş arasında çocuklara hitap ediyor. 2-3, 4-6, 7-10 yaş gruplarına grupların yaş becerileri göz önüne alınarak çocuk uzmanlarından onaylı kutular hazırlanıyor.

Barbadas kutusunun içinde neler var?

Her aya özel, üç ayrı yaş grubuna göre hazırlanan her üç kutunun içinde o ayın kutusuna özgü bir kitap ve o kitaptaki hikaye etrafında kurgulanmış 6 ayrı aktivite yer alıyor. Aileler aktiviteleri öğrenmekle kalmıyor, kutunun içerisinde aktiviteyi yapmak için gerekli tüm malzemelere de kolayca ulaşabiliyorlar.

Bardabas kutularını nasıl temin edebiliriz, fiyatları nasıl?

Bardabas kutularından bir sefere mahsus sipariş edebildiğiniz gibi abonelik de yapabiliyorsunuz. 1 Barbadas kutusu 49 tl’yken bu yıllık aboneliklerde 39 tl’ye kadar iniyor. Detaylı bilgi için www.bardabas.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bardabasla ilgili bu kısa bilgilendirme yazısından sonra gelelim bizim deneyimimize.

Kutumuzu açtığımızda ilk olarak ‘’Kar Hayali’’ isimli kitapla karşılaştık. Efe’ye okuma fırsatım olmadı saat itibariyle, hızlıca aktivite kısmına geçtik. Efe kardan adamları çok sevdiği için ‘’Kardan Adam’’ aktivitesini yapmaya karar verdik birlikte.

Aktiviteyi yapmamız için gereken tüm malzemeler (makas dahil) kutumuzun içindeydi.

Efe yaş olarak henüz 2 bile olmadı. 21 ayı bitirdik. Dolayısıyla aktivitelere dikkatini çok uzun süre sağlayamıyor. Yine de kendisine göre uzun sayılabilecek bir sürede ilgi gösterdi Bardabas kutusuna. Kardan adamın burnunun renginden kumaş parçasını buldu ‘’havuç’’ dedi, elyafı uzun uzadıya inceledi, yapıştırıcıyı kendisi açtı ve gözleri yapıştırmamıza yardım etti. Bu süre zarfında ‘’Ağzına sokma’’ dediğim hiç bir objeyle de karşılaşmadık ki güvenlik konusunda tam not aldı benden Bardabas.

Tabii aktivite malzemelerini hazırladıktan sonra ilgisi dağılmaya başladı Efe’nin ve biz karı koca kendimizi bir kardan adam yaparken buluverdik J Oğlanın ilgisi gitti deyip bırakmadık da sonuna kadar uğraştık, talimatları okuduk, hakkıyla tamamladıkJ

‘’Efe’nin belli bir noktada dikkati dağılmış o zaman neden öneriyorsunuz?’’ demeyin ve şunu düşünün. Çocuklarımız bir ipadle haşır neşirken de, arabalarıyla oynarken de dikkatlerini belirli süre koruyabiliyorlar. Bu süre içerisinde onların becerilerini geliştirebilen bir aktivite varken neden diğerlerine yönelelim? Hele bir de malzemelere, talimatlara kadar ayağımıza geliyorsa?!


Gelelim eleştri kısmına (kendilerine söylemiştim yanlış gördüğüm bir şey varsa bunu da yazmak boynumun borcu)

Kutuda bulunan ‘’Yumuşak Şekerle Tatlı Sandviç’’ aktivitesi bence Bardabas mantığında bulunmaması gereken bir aktivite. Daha doğrusu aktivitenin malzemelerinin kutuda yeri olmamalı. Paket içerisinde bulunan marshmallow ve çikolatalar Efe’ye asla vermeyeceğim gıdalar. Hızlıca saklayıp varolabilecek bir krizi önledim. Barbadas ekibinin de bu noktada daha hassas olmasını rica ederim.


Toplayalım toparlayalım:

Ellerinize sağlık! Şahane bir proje! Şahane bir marka!

Tüm annelere gönülden tavsiye edilir…

 

Paylasananne
 
 
 


 

1 yorum:

  1. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3.TEK ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil