17 Mart 2015 Salı

Nokta!!!


Şu konuyu bir kapatalım mı?

Zira sıkıldım.

Zira bundan sonra kimseye prim vermeyeceğim.

Geçen gün ismini vermeyeceğim bir grup üzerinden sosyal medyada bir paylaşımım oldu. Kendi gözlemimdir, kendi eleştrimdir, kendi doğrumdur bu paylaşım! Ne kimseye hakaret ettim ne de kimseye ‘’Böyle yapmayın’’ dedim.

Neredeyse her gün metrobüs kullanıyorum. Sağlığımla ilgili olan bir sıkıntı yüzünden metrobüste oturmak istiyorum dolayısıyla ilk durağa kadar dönüş yönüne doğru gidiyorum. Eşimle birlikte yaklaşık yarım saat sıra bekleyip metrobüse biniyorum. Kendisi hem bana eşlik etmek için geliyor hem de işi gereği günde 10 saat elinde 15 kg valizle gezen, gece de oğlumuza kalkan bir baba olduğu için oturmak ona da cazip geliyor. Metrobüse saat 08:00 sıralarında bindik mi durum felaket tabi… Hınca hınç insan kalabalıklığı. Bir iki sefer 9u geçelere kaldığımızda metrobüsün bomboş olduğunu da gördük; yalnız iş durumu sebebiyle herkes gibi biz de bu saati tercih edemiyoruz.

Gelelim benim paylaşımıma.

Metrobüse bindiğimiz gün hamile bir kız vardı metrobüste. Yine anlatacağım süslenmiş topuklularını giymiş makyajını yapmış. Her kadın gibi! Hakkı olduğu gibi! (bunları bilerek ekliyorum ki bakış açımı bilin diye) Bu kız metrobüse bindi ve daha 10 saniye geçti geçmedi sert, ters bir tutumla eşimden yer istedi. Haliyle hemen kalktı eşim (bu zamana kadar kızı görmemiştik bu arada görseydik muhtemelen o yeri çoktan ikimizden biri vermiştik) Tavırdan sebeptir ki bu durum ağrıma gitti. Belki de önce biz görmedik diye ağrıma gitti psikolojik alt yapıya inmeyeceğim. Ve kızı metrobüs boyunca ve sonra birlikte indiğimiz durakta gözlemledim. Arkadaşlarıyla buluştu, taksiyle mi gitsek daha çabuk gideriz yoksa yürüsek mi planları yapıldı. Yine hemen söyleyeyim yine yanlış anlaşılmasın hamileyse ölmedi tabi ki yürür bir şey demiyorum topuklu ayakkabıyla da yürür buna da bir şey demiyorum. Defalarcaaa anlattığım gibi buradaki dava kızın şekli şemalinden çok tarzı. O yüzden bu postu yazdım. Burada amacım hamileler metrobüse falan binmesin değil gülünç olmayalım. Dediğim sadece: eğer keyfi olarak bir yere gidiyorsan, sana da yer verilmesi gerektiğini düşünüyorsan

1-Bu yeri seni görmeyen insanlardan sanki senin düşmanlarınmış, hayat senin etrafında dönüyormuş, dünyada hamileliği yaşayan tek insan senmişsin gibi istemeyeceksin.

2-Eğer bu tavırda bir insansan o zaman bir ihtimalde olsa belki yer verenin olmayacağını düşünecek ve o toplu taşıma aracına 1 saat sonra bineceksin (tekrarlıyorum keyfi bir gezin varsa ve seni görmeyen insanları düşman belleme yapısına sahipsen)

Bu durum sadece hamileler için değil yaşlılar için de geçerli.

Teyzeler güne gidiyor. Tabi ki gidecekler! Ve bunu her hafta yapmalarına, yoğun saatleri bilmelerine ragmen dönüşlerini tam iş, okul dağılış vakitlerine göre seçiyorlar. Buraya kadar da her şey normal. Yer beklemeleri mi hadi o da normal! Ama bütün gün bir yerde oturmuşsun eğlenmişsin sonrasında metrobüse, metroya, otobüse vs vs. bindiğin anda senden genç birini otururken gördüğünde yüksek bir sesle ‘’Saygı da kalmadı artık!’’ diye yorum yapmak niye? Hiç düşünüyor musun sana yer veren adam bütün gün işçilik mi yaptı, tuvalet mi temizledi, bir yerde ayakta mı çalıştı, tansiyonu mu düşük, belinin ağrısı katlanılmaz mı?

Kısaca özetçe dediğim ‘’Karşılıklı saygı!’’dır aslında.

‘’Amaaaan yarım saat erken çıkarım curcunaya denk gelirim sonuçta bana yer vermek zorundalar, hele bir de toplumda yüksek sesle rencide ederek konuşursam tamam!’’ diye bir şey varsa zihniyetinde bu bana ters gelir. Bu bana hakkını, içinde bulunduğun durumu kötüye kullanmak olarak gelir. Burada da kendi bakış açımı dile getirmek en doğal hakkımdır. Aksini düşünen tabi ki yorum yapar ama bu olayı ‘’Hamile, yaşlı, insan sevmeyen!’’ durumuna getirmek niye?

Yine söylüyorum kendimi anlatmak zorunda hissediyorum! İsterse günün en kalabalık saati olsun,  isterse bacağımın ağrısından gebereyim hamileliğe yaşlılığa gerek yok başka bir insan bana ‘’Ayakta duramıyorum ben oturabilir miyim?’’ diye sorsa bir saniye düşünmem. O soruyu sormak zordur çünkü sebebini araştırmam bile. Ama ayrıcalıklı durumun gözle görülür bir şeyse ve sen bunu sert dilinle pekiştirerek kullanma noktasına geldiysen o zaman ben de sorarım ‘’Neden sen de karşındakini düşünerek hareket etmeye çalışmıyorsun?’’ diye.

Ben mi anlatamıyorum?

İnsanlar saldırmayı anlamaktan daha mı kolay görüyorlar?

Yoksa daha beteri başta dediğim gibi prim yapmaya çalışmak çok mu moda oldu bu ülkede?


Paylasananne



 

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Istanbuldan hamile kalmak isteyen bayanlar arayin yardimci olayim 0539 700 17 81

    YanıtlaSil
  4. Istanbuldan hamile kalmak isteyen bayanlar arayin yardimci olayim 0539 700 17 81

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3.TEK ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil